TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Uram! A jogaimért jöttem! Esszék, tanulmányok

: Uram! A jogaimért jöttem! Esszék, tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nagyítás

Terjedelem:

415 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639158224

tartalom:

˝A reform-hitek hátrahagyása és hajdanvolt felemásságuk új szemmel tekintése nem csalódás - mint oly gyakran leírják. Legalábbis számomra nem az. A régi fogalmi és gondolati keretek, kimunkáltnak és véglegesnek hitt régi társadalommagyarázatok összeomlása nekem inkább az újat tanulás nagy és kivételes lehetőségét jelenti, magát e lehetőséget pedig a sors különleges adományának tartom. Igazi kihívás ez: nap mint nap azt próbálgatom, hogy vajon képes vagyok-e még megtanulni, hogyan kell "reformtalanul" beszélni, kérdezni és gondolkodni. Mert "reformul" beszélni és gondolkodni - hajdan egy életformát jelentett. S életformát jelent minden bizonnyal a "reformtalanság" is. De hogy mi az egyik tartalma és mi a másiké, az nem magától értődő. Az elsőét a mai távlatokból talán már lehet történetileg értelmezni, a másodikéval pedig lehet kísérletezni. És így e kísérletezések mai stádiumáról is lehet már valamit mondani.... Rendszerváltó farkasvakságom keserű megtapasztalása mélyen átgondoltatta velem "reformerségem" meg nem úszott torzulásait és nem is oly veszélytelen csapdáit...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!