TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Vallás, ember, társadalom. Elméleti és összehasonlító vallásszociológia

: Vallás, ember, társadalom. Elméleti és összehasonlító vallásszociológia

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

AduPrint Kiadó

Kategóriák:

Szociológia Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638564776

tartalom:

"Lényegi vonásait tekintve vajon minden vallás azonos? Van-e magyarázat a vallásos meggyőződésre és élményre? Ez az átfogó, közérthetően fogalmazó munka a vallásszociológia területére kalauzol bennünket: a vallásszociológia, kiemelkedő kutatóinak a tárgyalását gazdag összevető anyaggal társítja, aminek nyomán a vallási hiedelmek és szokások teljes sokféleségükben rajzolódnak ki előttünk. Malcolm Hamilton széles látókörű és összehasonlító szemléletű szerző, aki a történettudomány, az antropológia és a szociológia felismeréseiből egyformán merítve tárja elénk a vallásszociológia klasszikus és modern elméleteit. Minden elméleti fejezetet egy-egy konkrét vallási rendszert, illetve gyakorlatot elemző fejezet követ, melyekből kiviláglik az elméletek viszonya a vallás kézzelfogható tényeihez a kezdetleges társadalmaktól kezdve egészen az olyan világvallásokig, mint a buddhizmus és a kereszténység. Malcolm B. Hamilton a University of Reading szociológus docense, a szociológia tanszék vezetője."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!