ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Doktor Szélpál Margit

: Doktor Szélpál Margit

Kiadás:

Gyoma, 1918

Kiadó:

Kner Izidor

Kategóriák:

Bibliofilia Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Balázs darabját legtöbben félreértették. Hogy jobban megértsék, hogy a tartalmát jobban elreferálhassák: egyszerűsítették. Azt mondották: a nagy, szabad, óceánokat hódító tudomány és a mécsvilágos, kérdőjelek nélkül való otthon küzdenek e nő bírásáért... Valami ilyesfélét éreztek ki a darabból. És voltak, akik meg is rótták érte szerzőt, hogy az okos, tudós, kiváló Szélpál Margit a karjába hull egy parlagi gavallérnak, akár egy falusi liba. Félreértették. De félreértette maga a szerző is. Mert az első felvonásban (mely nagyon is a darabhoz tartozik és éppen nem milieu-rajz) egy "intellektuális tragédia" beállítását kísérli meg. Valami nagy meghasonlást Margit lelkében: aki tudatára ébred, hogy azok a vágyódások, melyeknek töviságyán fiatal testét összevérezte, sohasem izmosodhatnak nagy, erős, eredeti munkává. Hogy secundär értékű, amit teremthet; s csak mint a repkény futhat fel Szögyény Endre munkájának törzsökös fáján. Nagy nemes ambíciók derékon törését akarta sejtetni; és e meghasonlott és messzi vágyakon csüngő életnek meghódítását, bilincsbe verését a föld által. Valaki által, aki olyan mint a föld." Fenyő Miksa

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!