ANTIK-VARIA / Folyóirat-napilap kategória termékei
Esti Hírlap II. évf., 197. szám. 1957. augusztus 24.

Esti Hírlap II. évf., 197. szám. 1957. augusztus 24.

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Folyóirat-napilap Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

5 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az Esti Hírlap az MSZMP Budapesti Bizottságának, valamint a Fővárosi Tanács félig hivatalos lapjaként, de funkciója szerint bulvárlapként, 1956. decembere óta jelent meg egészen a rendszerváltásig. Átlagos példányszáma 260 ezer volt, sokszor jelentetett meg különkiadást. A lap Bernáth László vezette kulturális rovata sokszor egyedül vállalkozott rázós írások, film- és színikritikák, tudósítások közzétételére. Többek között így jelenhettek meg írások (Antoniewicz Roland tollából az ellenzéki, Solidarność-közeli Andrzej Wajdáról és más lengyel alkotóról, művészeti eseményről). A lap kétszínű rotációs magasnyomással a Szikra Lapnyomdában készült. A rendszerváltás után Bernáth László főszerkesztésével magánbefektetők megpróbálták feltámasztani, de nem nagy sikerrel. Ekkor már színes rotációs ofsettel készült. Egy darabig ingyen osztogatott újságként is megjelent. Azt is lehet mondani, hogy ekkor már a METRÓ újság, a Budapesti Piac és a Busz hírmagazin elődje volt. Az tőkeszegény vállalkozások nem tették lehetővé a lap megmaradását. 2007. újra: "Nem jobb vagy baloldali, hanem polgári lapot szeretnénk létrehozni, ami kicsit felkavarja a magyar média állóvizét" - mondta el Füstös Zsolt, aki lapjával az ellen akar küzdeni, hogy Magyarország nem polgárosodik, hanem bulvárosodik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!