SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A magyar sasfiók

: A magyar sasfiók

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Fővárosi Könyvkiadó Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p., 11 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A magyar sasfiók a kiegyezés utáni magyar történelem egyik legérdekesebb alakja, a szabadságharc nagy szellemének, a későbbi turini remetének fia: Kossuth Ferenc. Egy nemzet néz feléje várakozva, a nagy apa példáján fellelkesülve és hívja haza a kiegyezést követő évek Magyarországába. Egy régi mítosz újul meg alakja körül, mindenki a nagy Kossuth méltó fiát keresi benne. Kossuth Ferenc hazajön, átveszi atyja örökét. Nem volt még politikus, akit ismeretlenül is ennyire megszeretett volna az ország, mint őt. Kossuth Ferenc dolgozni kezd, de mint minden nagy ember fia, ő se tudott megbírkózni a nagy apa árnyékával, azokkal a várakozásokkal, melyekkel a nemzet fogadta és szívébe zárta. A sokra hivatott nemzetvezérből okos, józan, becsületes politikus lesz: a századforduló évének egyik legszélesebb látókörű politikai egyénisége. Csak egy nem - és ezért csalódott benne az ország - második Kossuth Lajos. Egyszerű ember maradt, - egy a sok közül... Kossuth Ferenc tragédiáját Krudy Gyula csodálatos színekkel, a Krudy-stílus remeklésével írta meg, Könyve megragadó dokumentum a "magyar sasfiók"-ról és a világháborút megelőző évek történelmi hangulatáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!