SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Éji zene

: Éji zene

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

624 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Mindent szeretett, ami hazugság, illúzió, elképzelés, regény" - írja Krúdy egyik hőséről, akinek alakjában - mint annyiszor - önmagát írta. "Semmit sem írtam, csak színhazugságokat" - vallja másutt. S nem véletlen, hogy az álmok, illúziók világában szinte egyetlen témája a szerelem. És mégis: a ma olvasója számára ezek az írások egy, a nagyapák emlékezetébe merült korszak színes társadalomrajza által kapnak igazi jelentőséget. A sokszor szentimentalizmus felé hajló romantikus eszményítés mögött megfigyelhetjük Krúdy védekező magatartását kora nyomasztó valóságával szemben, s a gyakori ironikus ellenpontozás is az író kiábrándultságáról árulkodik. Az elbeszélések negyedik kötete Krúdy sajátos alkotóművészetének további érlelődéséről ad számot. Abból az időszakból meríti anyagát, amikor az író - közel húszévi termékeny publikálás után! - végre az országos érdeklődés középpontjába kerül. Kötetünk időrendben vonultatja fel a korszak legjobb elbeszéléseit. A Csurli és társai, Első szerelem, Púder, Aranykéz utcai szép napok és Szindbád: A feltámadás c. kötetek színe-javát, valamint számos, kötetben ezúttal először megjelenő írást.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!