SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mit látott Vak Béla szerelemben és bánatban

: Mit látott Vak Béla szerelemben és bánatban

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Karinthy Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638564059

tartalom:

A regény Előhangjában igen szelíd húrokat pengetve mindössze azt ígéri, hogy "egy rég elmúlt város" (a századeleji Budapest) emlékiratait írja meg. De a történet magával ragadja: sokkal mélyebbre és távolabbra hatol, mint célkitűzéseiben elgondolta. Hőse, a vakember bonyolult szimbolikával megjelenített alteregó - minden bizonnyal - azt jelképezi, hogy a látókat a kegyetlen világ megnyomorítja, elveszi "szemükvilágát", mert fél azoktól, akik kiismerhetik. De a látók vakon és koldustarisznyával az oldalukon még többet látnak meg a körülöttük zajló életből, és ugyanakkor önmagukba fordulva magukat is jobban megismerik.. Mindezt Krúdy egy meglehetősen misztikus, sokszálú szerelmi történetbe ágyazva fejezi ki. Semmi kétség: ez az erősen pesszimisztikus ihletésű regény Krúdy dekadenciájának legmélyebb áramlataiból táplálkozik, de egyúttal tiltakozás is az ellenforradalmi korszak kegyetlen valóságával szemben: az eszményített múltat példaképül állítja az elvadult jelen elé. A regény sokszor fülledt erotikája pedig lázadás a "keresztény-nemzeti" álszenteskedés ellen.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!