TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A vezérlő fejedelem

A vezérlő fejedelem

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1935

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"E könyv Rákóczival foglalkozik. Néma, hallgatag könyv, amely csak akkor szólal meg, ha betűit olvassuk. Ahány magyar szív, annyi bezárt könyv, amelyekből csak Isten olvas és mind e magyar szív teli van Rákóczi magasztos alakjával.
Gyermekkorom szép emlékei tovavisznek engem a Felvidékre; elvisznek engem Kistapolcsányba, ahol személyesen járt a nagy Rákóczi Ferenc. Az én emlékeim is tele vannak e nagy küzdő magyarnak bánatával. Jártam Jenikőben a Boszporusz partján, a Boszporusz nyugtalan vizei is Ő róla beszélnek. Az egész magyar szenvedés egyik csúcspontja a Rákóczi név. Nem akart szabadsághős lenni, nem akart kurucvezér lenni, nem akart a magyar földre jönni. Boldog házasember akart lenni, hitvese oldalán mindent felejtve élni. Tehette volna. De találkozott Bercsényivel. És Bercsényi fájdalmas elmagyarázásai útján, ahova ment vele, rögtől-rögig a sivár magyar földre, minden új kimondott szó, minden ki nem mondott, hallgatag igazságtalanság jobban és jobban a magyar jövőhöz és a jelen szenvedéseihez kötötte a nem akaró Rákóczit. " 

Részlet József főherceg előszavából

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!