TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar garibaldisták útja Marsaától a Porta Piáig 1860-1870

: A magyar garibaldisták útja Marsaától a Porta Piáig 1860-1870

Kiadás:

h. n., 1971

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

321 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar garibaldisták útja" azoknak a magyar emigránsoknak működését, történelmi szerepét mutatja be, akik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc bukása után részt vettek az Olaszország egyesítéséért, társadalmi, politikai átalakításáért folyó küzdelmeiben, főképpen annak záró szakaszában: Garibaldi 1860-as szicíliai partraszállásától, Marsalától, 1870-ig, amikor Róma véglegesen Olaszország fővárosává vált. Ebben a széles ívű, nemzetközi jelentőségű átalakulásban a magyar vörösingesek, emigránsok szerepe igen változatos, sokoldalú, és elvi-politikai értelemben nagyon is eltérő volt. A szerző, szakítva a romantikus, szokványos idealista beállítással, határozottan szembenéz az emigráns politikusok, katonák, vezetők és közemberek tényleges szerepével, és ítéletét az olasz demokratikus és monarchista erők között dúló harccal szoros összefüggésben formálja meg - a történeti források gazdag anyagára támaszkodva. Az ellentétektől marcangolt, belső válságoktól gyötrődő magyar emigráció történetének lényeges problémái kerülnek e munkában megválaszolásra, és ily módon az olvasó az 1867-es kiegyezéshez vezető történelmi út mindeddig kevésbé ismert összetevőivel is megismerkedhet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!