TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar jakobinusok köztársasági mozgalma

: A magyar jakobinusok köztársasági mozgalma

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népszerű történelem

Terjedelem:

210 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Vágvölgyi Tibor művében meg­elevenedik a XVIII. század végi Magyarország. Ennek elmaradott gazdasági, társadalmi, kulturális viszonyaiból nőtt ki a francia fel­világosodás eszméitől ihletett ma­gyar jakobinus mozgalom.
A szerző nagy ismeretanyag alapján, finom elemzéssel tárja fel a mozgalom gyökereit, kibonta­kozását, céljait, szükségszerű bu­kását. Bemutatja Martinovics Ig­nác apátot, a felvilágosult ateistát, a társai közül egyéni tulajdonsá­gaival kiemelkedő Hajnóczyt, Laczkovicsot, Szentmarjayt és a többieket. Megismerjük a magyar reformnemességet, a haladásért küzdő értelmiségieket, felvilágo­sult főúri pártfogóikat, de ugyan­akkor a reakció táborát is, a bécsi udvart és hazai kiszolgálóit.
Történelmünk e lelkesítő és ugyanakkor tragikus szakasza a jobb, szebb jövőért küzdő emberek számára ma is élő tanulságok­kal szolgál. A szerző írói erényei, olvasmányos, jó stílusa pedig a legszélesebb olvasóközönség szá­mára is élvezetessé teszik a köny­vet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!