TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A magyar nép eredete. Az uráli népek eurázsiai-amerikai őstörténete

: A magyar nép eredete. Az uráli népek eurázsiai-amerikai őstörténete

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639501174

tartalom:

˝A szerző e könyvének elkészítésekor azt a célt tűzte ki, hogy a magyarság elődeinek az európai jégkorszakba, illetve az őskőkorba visszanyúló, ma még alig ismert és kutatott őstörténetét módszertanilag és szemléletében is új módon közelítse meg. Ennek jegyében eleink múltjának megismeréséhez - a régészeti adatok figyelembevételével - elsősorban a bioszférakutatás két alapvető segédtudománya, az őskörnyezettan és a humángenetika legújabb eredményeit használja fel. Az elkészült mű olvasójának a neandervölgyi ember által megszállt Ó-Európában mintegy 40 000 éve megjelent Homo sapiens caucasicus útját tárja fel kezdeti térfoglalásától, a jégkori Kelet-Európában létrejött hatalmas kiterjedésű uráli nyelvterület kialakulásán át, az ugor népnek a kelet-balti rassz biológiai evolúciójával párhuzamosan végbement etnogeneziséig. [...] A kötet szerzője az elmúlt 15-20 év folyamán keletkezett rendkívül széleskörű és jelentős szemléletváltásra késztető, nemzetközi - főleg nyugat-európai és amerikai - fizikai antropológiai, régészeti, történeti és nyelvészeti szakirodalom úttörő jelentőségű eredményeit sorakoztatja fel, miközben az időtávlatokat kitágítva a magyarság őstörténetét új, korszerűbb megvilágításba helyezi.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!