TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
A többpártrendszerek kialakulása Kelet-Közép-Európában 1989-1992

A többpártrendszerek kialakulása Kelet-Közép-Európában 1989-1992

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630936579

tartalom:

˝Az elmúlt öt év példátlan méretű, mélységű és jelentőségű változásokat hozott nemcsak Magyarország, de az egész kelet-közép-európai régió történelmében. Az 1945-1950 közötti öt év a fordulat, az 1987-1992 közötti időszak pedig a ˝visszafordulat˝ évei voltak. A kommunizmus szovjet modellje megbukott a térség összes országában. A változások fő tendenciái: a pártközpontú politikai rendszerekből parlamenti demokráciák, a diktatúrákból az emberi szabadságjogokat elismerő demokráciák, az újraelosztó tervgazdaságból piacelvű gazdaságok jöttek létre... A szabadsághoz vezető úton jó és rossz között választhatnak a régió népei és országai - jól vagy rosszul. A történelmet formáló politikai döntések ezen országok pártrendszereiben születnek meg. Ezeket a pártrendszereket mutatják be a kötet tanulmányai; kialakulásukat, intézményesülésüket, máig tartó formálódásukat - írja az Előszóban a kötet összeállítója, Bihari Mihály politológus.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!