TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

, : "Ahol én voltam, ott nem voltak hősök..." Női gulag - szovjet hadifogság

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Auktor Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637780904

tartalom:

Rendhagyó interjúkötet ez. Az interjúvolt: Somogyváry Mária, a mártírthalált halt Somogyváry Gyula író és költő (Gyula diák) ánya, aki több mint tíz év "büntetést" töltött le Szibériában, természetesen ártatlanul. Visszaemlékezése egyrészről történelmi forrásértékű mű, másrészről vész- és jajkiáltás mindenféle diktatúra önkénye ellen. A soknemzetiségű és sokvallású női gulag kiszolgáltatott rabjainak intimitásokat is feltáró vallomása megrázó olvasmány. Az interjúvoló: Somogyváry Vilmos, az unokatestvér, aki maga is megjárta a Szovjetunió hadifogolytáborát. Ahogy a többi volt fogoly, hazatérése után ő is csak "jót" kapott a Rákosi-rendszertől. Az 1956-os forradalomban vállalt szerepéért pedig újabb üldöztetés várt rá. Mégis: annyi szenvedés után az unokatestvérekben az a meggyőződés alakult ki, hogy csak a humánum győzhet az embertelenség felett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!