TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az évszázad pere

: Az évszázad pere

Kiadás:

Abaliget, 1995

Kiadó:

Lámpás Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

478 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637593233

tartalom:

"Ispánki Béla (1916-1985) Serédi Jusztinián és Mindszenty József hercegprímások közeli munkatársaként tanúja volt a negyvenes évek sorsdöntő eseményeinek. Jól ismerte a háború alatti politikai élet minden fontos szereplőjét, mindkét bíboros életét, törekvéseit. 1948-ban letartóztatták és a Mindszenty-perben életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Nyolcévi raboskodása alatt több fegyintézetben megfordult, s a börtönökben ugyanazokkal találkozott, akikkel nemrégiben még a kormányzati hivatalokban és a társasági életben ismerkedett meg. Könyvében róluk és önmagáról beszél. A számtalan történet nyomán életre kel az a világ, amelyben a lassú pusztulásra, lelki és fizikai felmorzsolódásra ítélt hazafiak az életükért, a becsületükért és a hazájukért küzdöttek a börtönökben legnagyobb ellenfelükkel: saját magukkal. Voltak közöttük hősök és megalkuvók, áldozatok és túlélők. Ispánki Béla, ez az "újpesti vagány" életben maradt: a hitét nem tudták elvenni, becsületét nem engedte besározni, testét-lelkét nem hagyta tönkremenni. Napló formájában megírt regényes elbeszélése erről a nyolc évről szól. Reméljük, küzdelme sok olvasónak megerősíti a bizalmát abban, hogy a becsületes gondolkodás, az élet szeretete, az igazságban való kitartás és egy kevés kópéság a legsötétebb időkben is felül tud-kerekedni a gonoszság erőin. A szerző éppen tíz éve halt meg Londonban angliai magyar lelkészként. Földi maradványait hazahozzák és 1995. május 13-án az esztergomi bazilikában helyezik el. E könyv az évforduló és az újratemetés alkalmából jelenik meg - tiszteletből a szerző iránt, tanító emlékül az élőknek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!