TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Egy diplomata feljegyzései

: Egy diplomata feljegyzései

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Sík Endre útja a kispapi reverendától a szocialista Magyarország külügyminiszteri székéig hatalmas távlatokat tár elénk. A tiszta erkölcsű és még tisztább szándékú ifjú eljut országa, majd az egész világ dolgozó népe sorsának megismeréséhez, érzékeléséhez. Harminc esztendei szovjet emigráció után hazatér a háború szörnyű pusztításaiból épphogy ocsúdni kezdő Budapestre, hogy képességeinek teljes latbavetésével beálljon az új társadalom építőinek sorába. Csakhamar felelősségteljes munkát bíznak rá: 1946-ban a washingtoni magyar követség kulturális attaséja lesz. Izgalmas, immár történelmi események, élmények elevenednek meg, érdekes figurák vonulnak fel előttünk a szerző avatott tolla nyomán. Külön fejezet foglalkozik a különböző időkben Amerikába szakadt magyarokkal, akiket a szerzőnek alkalma volt közelebbről megismerni. Nagyrészt a washingtoni követségen eltöltött három és fél esztendő története ez a könyv. A szerző további diplomáciai pályafutása bizonyára bővelkedik nem kevésbé izgalmas élményekben, történésekben, amelyek talán egy, a későbbiekben megjelenő további kötethez szolgáltatnak anyagot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!