TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kézai Simon magyar krónikája; Priszkosz rétor töredékeiből

, : Kézai Simon magyar krónikája; Priszkosz rétor töredékeiből

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Magyar Ház

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637873406

tartalom:

˝A győzhetetlen és hatalmas Urának, III. László Magyarország legdicsőségesebb királyának, hű papja, Kézai Simon mester kívánja, hogy ahhoz fohászkodjék, kinek fényességét Nap és Hold csodálja. Minthogy forró kívánsága szívednek, hogy a magyarok történetét megismerjed, én pedig igazán ismerem, meggyőződtem róla, hogy ezen nemzetnek Olasz-, Francia- és Németország szerte különféle iratokban elszórt és széthányt történelmét egy kötetbe szedjem; nem követve Orosiust, aki Ottó császár kedvéért, kinek a magyarok különböző csatáikkal több kellemetlenséget okoztak, sok hazugságokat költ össze könyveiben, és azt állítja, hogy a magyarok parázna ördögöktől származnak...˝ ˝Priszkosz rétor (Panion, Trákia, 410/420 k.-474 u.) bizánci szónok, történetíró. Konstantinápolyban végzett rétori tanulmányai befejeztével több utazást tett, részben a császárhoz követségében, Attila hun királyhoz, Rómába, Damaszkuszba és Thébába, Alexandriába. Bizánc történetéről és Attiláról szóló művei, melyek a 430-474 közti időszak fő bizánci forrásai, jórészt Bíborbanszületett Konstantin császárnak a 950 k. készíttetett kivonataiban maradt ránk. Ezek között olvashatunk az ogur népek 463 táján lezajlott vándorlásáról is... ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!