TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Nyelvészet kategória termékei

: "A magyar nyelv elé mozdításáról..." Vitairat a nyelvművelésért

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

173 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963058204x

tartalom:

˝A nyelveszek vitatkoznak. Ez rendben van. A tudomány vitában születik. De közben elveszhet valami fontos. A MAGYAR NYELV. AZ ÉDES ANYANYELV. Az anyanyelv csak egy nyelv a sok közül? Valóban nincs helyes és helytelen? Minden jó? Romlásnak indult hajdan erős magyar... nyelv? Ne használjunk vagy éppen használjunk minél több idegen szót? A nyelvművelők sarlatánok, diszkriminálók, terroristák, áltudományosok? Kártékonyak és ármánykodók? Meg kell tisztítani tőlük (tévelygő eszméiktől) a tudományt? Van modern nyelvművelés? És nyelvstratégia? Nyelvökológia? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Balázs Géza vitairata. Stílusából fakadóan szókimondó, de keresi a megoldásokat is. Ars poétikája (Panel Zoltán szavaival): "Anyanyelvünket csak együtt tudhatjuk jól" és Roman Jakobson szavaival: "Linguista sum; nil linguistici a me alienum puto." (Nyelvész vagyok; semmi sem idegen tőlem, ami nyelvi.) Tehát a nyelvészek vitatkoznak - és Önök döntenek! Az Akadémiai Kiadó ezzel a kötettel is hitet kíván tenni a nyelvi kultúra iránti elkötelezettsége mellett.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!