A konyhakész, bontott baromfi – külön hála a mélyhűtőknek – valóságos áldás a kezdő, sőt a gyakorlott háziasszony számára is. Viszonylag kevés idő alatt, kevés munkával és költséggel ínyencfalatokat varázsolhatunk belőle. A baromfihúst semleges ízhatása folytán úgy bűvöljük a fűszerekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel, ahogyan a kedvünk tartja. Gyakorlatilag bármely módon elkészítve - hidegen és melegen, előételnek, levesnek vagy főételnek – kitűnő!
Bár túl sok tudomány nem kell a szárnyasételek elkészítéséhez, azért itt is van néhány apróság, amit „Jó, ha tudunk...” és fellapozzuk a Függeléket, mert esetleg megkönnyíti a munkánkat vagy látványosabbá teszi a végeredményt, ami – valljuk be – nem mindegy.
Ebben a könyvben számos olyan étel szerepel, amely nemzetközinek számít, némelyik azonban eltér a hivatalosan elfogadott előírásoktól. Ez abból adódik, hogy gyakorta ellenállhatatlan kényszert érzek a változtatásra, és a nagy kaland lehetőségétől „szárnyakat kapva” előfordul, hogy kritikus családom megelégedésére a csínytevés izgalmasabbnak bizonyul, mint a nagykönyvben megírt parancsolat.
Hát győzzön a jobbik, tessék választani!
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Hemző Károly, Lajos Mari: 99 szárnyasétel 33 színes ételfotóval
Kiadás:
Budapest, 1985
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
64 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631320278